Informatieavond over de overgang

In het kader van de Nationale Week van de Overgang (11-17 april) organiseert Care for Women samen met Bibliotheek aan Zet op woensdag 13 april een informatieavond voor vrouwen in de overgang.

Elke vrouw komt in de overgang, een belangrijke en soms ingrijpende fase in het leven van de vrouw. In Nederland zijn momenteel zo’n 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Er rust nog steeds enigszins een taboe op het onderwerp en er zijn veel misverstanden omtrent de overgang en de menopauze. Daarom is er jaarlijks een Nationale Week van de Overgang om hier aandacht aan te besteden.

Sommige vrouwen ervaren weinig of geen hinderlijke gezondheidsklachten, maar veel vrouwen wel. Maar liefst 80% van alle vrouwen ervaart in meer of mindere mate fysieke en mentale klachten voor de overgang. En van die 80% heeft ongeveer 30% zo hevig last van klachten dat het tot ziekteverzuim op het werk leidt.  Ook op sociaal en relationeel vlak kan de overgang het vrouwen behoorlijk lastig maken.

Over wat voor klachten hebben we het dan? En heel belangrijk: wat is eraan te doen? Daarom een informatieavond. Gelukkig zijn veel klachten te verlichten, of soms zelfs helemaal te verhelpen, zodat de overgang geen jarenlang drama hoeft te zijn, en vrouwen fit en energiek ‘in de running’ blijven.

De informatieavond is op woensdag 13 april in Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153 in Dordrecht. Aanvang: 19.30 uur. Toegang is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via email: m.koppelaar@careforwomen.nl